• Life & Garden

    Voor uw inspiratie en motivatie

  • Welkom bij Life & Garden Renesse

Vernieuwd TuinIdee op Italiaanse tour

Vernieuwd TuinIdee op Italiaanse tour

TuinIdee is al sinds 1993 een inspiratiebron voor honderdduizenden tuinliefhebbers. In 2013 opent de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch voor de twintigste maal haar deuren voor het grootste tuinevent van Nederland. TuinIdee 2013 heeft als hoofdthema ‘Italië’ en is compleet vernieuwd. Er is volop aandacht voor duurzame tuinen, gerecyclede materialen en de tuin als energiebron. Daarbij worden de duurzame toepassingen van zon, licht, water en groen als isolatie getoond.

Italië
Hoofdthema dit jaar is Italië. Op het paviljoen La Dolce Vita wordt een sfeervolle Toscaanse tuin met Italiaanse planten, materialen en producten ingericht. Proef Italië ook letterlijk met typisch Italiaanse delicatessen en drankjes. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor terra cotta, mediterrane planten, Italiaanse buitenmeubelen, design en muziek in de sfeervolle tentjes van de exposanten.

Tuinlab
Tuin- en landschapsarchitect Bert Huls is verantwoordelijk voor de diverse inspiratietuinen en exposities. Behalve complete tuinen zijn ook de afzonderlijke bouwstenen van de tuin te zien zoals terras, recreatief water, verticaal tuinieren, patio’s, serres en plantenborders. Daarbij is rekening gehouden met ieders budget. In het TuinLab staan tuinontwerpers bezoekers bij met adviezen en schetsen voor tuininrichting.

20 jaar TuinIdee
Door de vele aandacht voor bloemen en planten vormt Tuinidee 2013 de start van de lente én het tuinseizoen. Het tuinevent viert haar twintigjarig jubileum met diverse thema’s, verrassingen en voordeelacties. TuinIdee 2013 is open op donderdag 21 februari van 10.00-18.00 uur, vrijdag 22 februari van 10.00-22.00 uur en zaterdag 23 en zondag 24 februari van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs € 15,- , kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie vindt u www.tuinidee.nl